De 5 bästa mobilspelen 2017

Vi är medvetna om att det ännu återstår någon månad innan 2017 väl är till ända, men idag har vi ändå valt att lista de 5 mobilspel som vi fastnat  för allra mest under det gångna året. Varsågoda och hoppas att ni också kommer gilla dom lika mycket som vi!Mobilspel är en trevlig sysselsättning som man numera kan ägna sig åt nästan var som helst, vare sig man föredrar att spela i multiplayer-läge över nätet eller i singleplayer-läge helt på egen hand.  Sitter man på bussen eller någon annan allmän plats där man lätt kan störa andra, löser man det enkelt genom att plugga in ett par hörlurar i öronen. Äger man inte ett par idag hittar man med lätthet lurar på nästan vilken teknikaffär som helst eller webbshop i stil med Nordicbox.se, med inriktning på tillbehör till mobiltelefoner. Därefter så är det bara att ta sig an vilket spel som helst, men om du frågar oss så anser vi att du härnäst bör testa våra 5 favoriter ifrån det gånga året:

Hearthstone

Hearthstone är ett digitalt kortspel från Blizzard där du samlar kort och spelar mot andra mänskliga spelare över nätet. Spelet har på kort tid röjt stora framgångar och skaffat sig en massiv spelarbas. Om någon känner till det gamla kortspelet Magic the Gathering ifrån Wizards of the Coast så kan man säga att det är ungefär som detta spel, bara det att det aldrig är samma tjorv med att veta vilka regler som gäller. Smidigt och kul!

Broken Age

Broken Age är det första av tre äventyrsspel på vår lista i peka-och-klicka-stil. Det betyder att man helt enkelt pekar och klickar sig fram igenom spelet utan att behöva använda sig av några andra kontroller. Broken Age är ett fantastiskt spel av denna typ där du styr två karaktärer från två olika världar som på sätt och vis ändå har mer gemensamt än vad de båda och en själv är medvetna om. Ett spel som får en att tänka och känna på samma gång!

Samorost 3

Samorost 3 är även det ett äventyrsspel i peka-och-klicka-stil och som namnet förtäljer är detta spel det tredje i ordningen i en serie. Både Samorost 1 och Samorost 2 är också spel av hög klass, men de kommer ändå inte i närheten av den tid, energi och kärlek som utvecklarna Amitia lagt på denna tredje titel. Samorost 3 är ett urskönt spel som är lätt att färdas till i tanken och där man gärna stannar tills dess att spelet är avklarat. För den som vill testa Samorost 1 helt gratis så kan man så göra på Amitia-design.net.

Stranger Things: The Game

Chansen är stor att du på något vis hört talas om Netflix-serien Stranger Things som numera både har en första och andra säsong avklarad. Spelet Stranger Things: The Game både ser ut och känns som ett spel från 80-talet och gör att man som spelare själv får vara med och rädda staden samt kanske också världen från undergång. Det är ett spel med mycket spelglädje som får en att drömma sig tillbaka till nostalgiska tider då spel började växa i popularitet på allvar.

The Adventures of Bertram Fiddle

Det sista äventyrsspelet i peka-och-klicka-stil på vår lista över de 5 bästa mobilspelen 2017 är The Adventures of Bertram Fiddle. Detta spel blev till genom crowd funding på sajten Kickstarter.com och finns i ett flertal olika delar, där fler är planerade inom kort. Varje del kostar en mindre summa pengar och nästa del tar vid där den förra slutade. Man har helt enkelt delat upp ett större spel i mindre delar, vilket faktiskt känns perfekt för oss när vi spelat, då man själv kan välja hur mycket av spelet man vill ta del av och enbart betala för dessa. Spelet tar en tillbaka till London under den viktorianska eran där ens uppgift är att försöka få fast i en brutal men listig mördare, något som ofta blir mer humoristiskt än väntat!