Texas Hold’em – bli en haj bland småfiskarna

För den som verkligen vill är det fortfarande möjligt att bli en av de riktiga hajarna inom Texas Hold’em. Allt som behövs är en vilja av stål och ett öppet sinne som tillåter dig att se dina nuvarande begränsningar och vägen framåt för att utvecklas i positiv riktning.

Pokerboomen

Texas Hold’em har numera några år på nacken som världens absolut största och populäraste pokerspel. Det var vid den stora pokerboomen i början av 2000-talet som det verkligen tog fart och som spelarna snabbt fortsatte att föröka sig, flera gånger om. Vid denna tidpunkt var den spelarpool som alla spelare utgör likt ett stort smörgåsbord för de mer mediterade.

En guldålder för vissa

De som hade lite fallenhet för spelet kom dock ganska snabbt ikapp de som hade några år på nacken. Helst de som verkligen la ner tid och som grottade ner sig i spelet ordentligt, något som fick vågskålen att ställa om sig även till deras favör. Ja, det råder ingen direkt hemlighet om att detta var en guldålder för ett stort antal duktiga spelare, varav några blev rejält rika på kuppen.

Medelspelaren har blivit bättre

Idag ser det dock inte riktigt ut på detta sätt. Medelspelaren har blivit betydligt bättre och därför så har marginalerna sakta men säkert minskat, något som de allra flesta spelare är medvetna om. Detta betyder dock inte på något vis att det inte längre går att bli en vinnare på sikt. Den som verkligen bestämmer sig för att bli bra kan göra massvis med saker för att komma i mål. Man kan läsa pokerteori genom att beställa hem pokerlitteratur från en webbshop som AdLibris.se, processa informationen och göra sina egna analyser, följa med i den fortlöpande utvecklingen inom svensk poker på Poker.se och fortsätta att skaffa sig den erfarenhet som krävs för att hitta en spelstil som passar. Det handlar om att både kunskapsmässigt och spelmässigt utvecklas till den största hajen i havet, då varje ny insikt leder till att du ökar dina vinstchanser kring pokerbordet.

Roligare idag

Vi kan faktiskt tycka att det på många sätt och vis är roligare med poker idag än när det väl begav sig. Förr ledde det faktum att väldigt många spelare inte visste vad de höll på med till situationer där de heller inte betedde sig som de borde, vilket var betydligt svårare att förutse. Idag är det i alla fall lite lättare att bedöma hur en spelare på en viss nivå kommer att reagera, än vad som var fallet när det väl begav sig.