Slots för nybörjare

Vill du veta grunderna i slots? Varsågod!

Dagens online slots består oftast av fem hjul som man snurrar på genom ett enkelt knapptryck. Den del online slots kan ha fler hjul men det är ovanligt. De fem hjulen har olika symboler som kan ge olika höga vinster. Symbolerna är kopplade till ”handlingen” i slotmaskinen. Det finns exempelvis officiella Batman-slots med bilder på fladdermöss, Jokern, Batman och Catwoman. Sedan finns det slots som spelleverantörerna själv har hittat på med egna handlingar och symboler.

Det finns betydligt fler vinstlinjer i en modern slot än de enarmade banditerna. På den gamla tiden kunder man bara vinna på symbolerna som var på rad i mitten av hjulen. Idag kan vinstlinjerna gå hur som helst och du kan vinna på flera sätt: ju högre insats du väljer desto fler vinstalternativ får du.

Det finns också specialsymboler som vanligtvis kallas ”wilds”. Dessa kan anta vilken symbol som helst. Flera wilds eller symboler som kallas ”scatter” kan leda dig till bonusspelen. Och det är i bonusspelen man kan vinna de stora slantarna eller få free spins. Jackpotts kan man bara vinna i bonusspelen och free spins låter dig få spela flera rundor gratis.

För att veta vilken volatilitet som slotmaskinen har kan man läsa om reglerna och deras utbetalning. Har en slot hög volatilitet betyder att du har inte lika stor chans att vinna men när du väl vinner får du högre vinstbelopp. Tvärtom för låg: du kan vinna mer ofta men prissummorna är mindre.